Itochu verkoopt Reifen Gundlach aan Pon

Itochu Corporation heeft, met terugwerkende kracht, per 1 januari 2012 het Duitse Reifen Gundlach aan de Pon Groep verkocht. De Japanse gigant kocht in mei 2011 nog de keten Kwik-Fit voor 637 miljoen pond, waarmee een heroriëntatie op de bandenbranche werd ingezet. Gundlach blijft zelfstandig werken.

Meer details over de overname zijn niet bekend gemaakt. Reifen Gundlach huist met haar hoofdkantoor in Raubach, heeft zeven vestigingen en er werken 180 mensen. Het bandenbedrijf opereert voor zowel personen- en bestelauto’s, maar ook bedrijfsvoertuigen en op het gebied van velgen. In het centrale magazijn van Gundlach zijn zo’n 700.000 banden opgeslagen.

Pon is in de Nederlandse bandenbranche eigenaar van Continental Banden Groep, Summa Tyre en Euro-Tyre. In Zweden beheert zij de banden en wielendistributeur Amring. Pon was nog niet actief op de Duitse markt.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.