Jaarwinst Michelin plust 11 procent

Met een jaarwinst van 2,8 miljard euro sluit Michelin de boeken over 2018 met een opvallend positief resultaat. Het is 304 miljoen euro, ofwel 11 procent meer dan de winst over 2017. Voor 2019 verwacht Michelin aanhoudende groei.

Ceo Jean-Dominique Senard over de resultaten: “Michelin heeft in 2018 laten zien dat het, in een moeilijke economische situatie, in staat is structureel te blijven groeien. 2018 liet tevens een sneller uitrollen zien van de strategie van de hele groep door de acquisitie van Fenner en Camso en de oprichting van de joint venture TBC (met Sumitomo, EP) in de VS.”

2019

Voor dit jaar heeft Michelin gemengde verwachtingen, met bescheiden groei in de vervangingsmarkt en een daling in het OE-segment. De truckbandenmarkt zal naar verwachting van Michelin stabiel blijven. De vraag vanuit China zal afnemen, maar de mijnbouw, luchtvaart en tweewielermarkt blijven dynamische markten.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3060 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters