Japanners betrouwbaarder dan Duitsers

Japanse automerken zijn betrouwbaarder en kwalitatief beter dan hun Duitse collega’s. Dat blijkt althans uit een jaarlijks onderzoek van het Duitse blad Autobild waar Toyota voor het derde jaar op rij de eerste plek mag innemen.

Volgens het Autobild Quality Report is Toyota het meest betrouwbare merk van de twintig populairste automerken in Duitsland. De top van de lijst wordt verder gedomineerd door Japanse merken. Het eerste Duitse volumemerk op de lijst is Volkswagen, dat samen met Opel de gedeelde 14e plaats inneemt.

Voor het onderzoek maakte Autobild niet alleen gebruik van de tests die het meest gelezen automagazine van Duitsland het afgelopen jaar zelf uitvoerde, maar werd ook gekeken naar de bevindingen van het onderzoeksbureau TÜV. Deze onafhankelijke keuringsinstantie beoordeelt al sinds jaar en dag de betrouwbaarheid van jonge én oude auto’s en houdt hier nauwgezet statistieken over bij.

Betrouwbaarheid en kwaliteit zit niet alleen in een auto, maar ook in de opstelling van autofabrikanten, stelt Autobild. Daarom prijst het automagazine de transparante en eerlijke wijze waarop Toyota omgaat met terugroepacties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *