Javé Almere start autodeelformule Stapp.in

De autodeelformule Stapp.in gaat van start in Almere. Autobedrijf Javé gaat als derde franchisenemer de samenwerking aan met de Barneveldse initiatiefnemer Brandsen Auto’s.

Achterliggende gedachte van het concept is mobiliteit bieden zonder de vaste lasten van een eigen auto. Volgens Frans Janssen, directeur van Javé, is Almere klaar voor deze transitie van bezit naar gebruik. “In sommige wijken loopt de parkeerdruk hoog op, maar mensen willen wel mobiel blijven. Door twee auto’s van Stapp.in in een wijk te plaatsen, blijven bewoners mobiel, maar loopt de parkeerdruk niet op.”

In de komende drie jaar wil Janssen bouwen aan een dekkend netwerk van Stapp.in-auto’s in Almere. Met de start zijn in eerste instantie vier auto’s beschikbaar. Twee bij Autobedrijf Javé en twee in de wijk Almere Haven, de Hoven. “Zodra deze wijk de formule omarmt, gaan we verder met de naastliggende wijk. Over drie jaar hopen we dan vijftig auto’s te hebben die dagelijks gebruikt worden.”

Naast particulieren wil Stapp.in Almere ook zakelijke rijders tegemoetkomen. De formule is voornamelijk interessant voor medewerkers die slechts incidenteel een auto nodig hebben. Mede-eigenaar Reinald Bronkhorst typeert Stapp.in als “een oplossing voor de lokale markt. Daarom werken we steeds met lokale autobedrijven om de formule uit te rollen.” Het franchiseconcept wordt sinds november 2014 uitgerold via lokale autobedrijven in Nederland.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.