Johnson koopt Recaro en Keiper

Toeleverancier Johnson Controls koopt Recaro en diens zusterbedrijf Keiper. De overname moet nog worden goedgekeurd door de autoriteiten, maar zal naar verwachting in de eerste helft van 2011 worden afgerond. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

Keiper is leverancier van stoelverstelmechanismen en zal geïntegreerd worden in de metaal- en mechanismedivisie binnen de productgroep stoelcomponenten. Recaro zal hierbinnen een nieuwe productbusinessunit vormen. Onder de overname vallen ook de 4750 medewerkers die in de zeven landen werken voor de groep Keiper Recaro. De Braziliaanse tak van Keiper valt buiten de overname. Martin Putsch, ceo van Keiper Recaro legt uit: "Als onderdeel van Johnson Controls kunnen we beter inspelen op de vraag van de toekomstige automotive markt, waarbinnen globalisatie en standaardisatie steeds verder worden doorgevoerd."

Behalve stoelen en interieurdelen, is Johnson Controls bekend als leverancier van instrumentenpanelen en interieurelektronica. De bekende accufabrikant Varta maakt eveneneens onderdeel uit van Johnson Controls.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *