Kandidaten Auto van het Jaar 2012 bekend

In totaal 35 kandidaten dingen dit keer meer naar de titel Auto van het Jaar 2012. Traditioneel wordt de titel in november uitgedeeld, maar de bekendmaking van de winnaar zal vanaf dit jaar voortaan gebeuren op de avond van de persdag voorafgaand aan de Autosalon van Genève.

Tijdens het live evenement op 5 maart in het Palexpo wordt de winnaar met de meeste stemmen pas daadwerkelijk getrokken uit de lijst van zeven uiteindelijke kanshebbers. Deze lijst wordt op 9 januari bekend gemaakt na het tellen van de stemmen uit de voorronde.

De definitieve lijst bestaat uit nieuwe modellen die op het moment van de verkiezing in minimaal vijf Europese landen verkrijgbaar zijn en waarvan jaarlijks naar verwachting meer dan 5.000 exemplaren worden verkocht.

Dit zijn de kanshebbers in alfabetische volgorde op merknaam: Audi A6, Audi Q3, BMW 1-Serie, BMW 6-Serie, Chevrolet Aveo, Chevrolet Orlando, Citroën DS4, Citroën DS5, Fiat Panda, Ford Focus, Honda Civic, Hyundai i40, Hyundai Veloster, Kia Picanto, Kia Rio, Lancia Ypsilon, Lexus GS, Mazda CX-5, Mercedes B-klasse, Mercedes ML-Klasse, Mercedes SLK, Opel Ampera/Chevrolet Volt, Opel Zafira Tourer, Peugeot 508, Peugeot 3008 HYbrid4, Porsche 911, Range Rover Evoque, Renault Kangoo Z.E, Renault Fluence Z.E, Ssangyong Korando, Toyota Verso-S/Subaru Trezia, Toyota Yaris, Volkswagen Beetle en de Volkswagen Up.

Vorig jaar won de volledig elektrische Nissan Leaf de verkiezing met 257 punten. Het was toen voor het laatst in 1993 dat Nissan de prijs kreeg met de Micra.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.