Kandidaten Best Painter bekend

Tijdens de voorronde van de nationale R-M Best Painter Contest, de wedstrijd voor beste jonge autospuiter, heeft R-M Autolakken vier kandidaten geselecteerd: Gerald Eenkhoorn, Autobedrijf Breman; Ian Blokker, Autoschade Heemstede; Berry Kooijman, Autoschade Herstel Verweij en Ramon Pouwels, Autoschade Herstel Spanjaards Nijmegen.

De voorronde vond plaats op 1 april 2016 in het Refinish Competence Center in Maarssen. Op deze dag zijn alle kandidaten uitgebreid getest op hun theoretische kennis over het vak van autospuiter.

Daarnaast hebben zij in de periode voorafgaand aan de voorronde een praktijkopdracht voorbereid: het spuiten van een zogeheten ‘car shape’ van kunststof. Het eindresultaat hiervan is op 1 april 2016 beoordeeld en samen met de score op de kennistest heeft dit de einduitslag bepaald. In totaal deden dertien kandidaten hieraan mee, allemaal werkzaam bij ondernemers die met R-M werken.

De vier overgebleven kandidaten zullen het tegen elkaar opnemen op 9 juni 2016, wanneer in het Refinish Competence Center in Maarssen de nationale finale plaatsvindt van de R-M Best Painter Contest. Dan zullen de jonge, getalenteerde kandidaten met elkaar strijden om de titel van R-M Best Painter van Nederland. Dit doen zij door verschillende praktijkopdrachten uit te voeren, waarbij een vakkundige jury alles nauwlettend volgt.

De winnaar van de Nederlandse finale krijgt de eer om ons land te vertegenwoordigen in Frankrijk, waar de internationale finale plaatsvindt van 27–30 september 2016. Dan laten de meest getalenteerde jonge autospuiters uit onder andere Europa, Azië en Afrika hun vaardigheden zien aan pers en vakgenoten uit de hele wereld.

V.l.n.r. Gerald Eenkhoorn (25 jaar) van Autobedrijf Breman, Ian Blokker (20 jaar) van Autoschade Heemstede, Berry Kooijman (23 jaar) van Autoschade Herstel Verweij en Ramon Pouwels (22 jaar) van Autoschade Herstel Spanjaards Nijmegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *