Kentekenplaat krijgt chip

RAI Vereniging, ANWB, Bovag, RDW, het Openbaar Ministerie en het KLPD zien graag op korte termijn een kentekenplaat ingevoerd worden, die aan de onderkant voorzien is van een chip. Men verwacht hiermee de diefstal van de platen, auto’s en tanken zonder afrekenen terug te kunnen dringen. Zo’n nieuw setje moet acht euro meer gaan kosten dan nu.

In een interview op radiozender BNR geeft Bovag-woordvoerder Gijs Bosman aan dat het grote voordeel van de nieuwe kentekenplaten in het feit zit dat de politie de chip op twintig meter afstand kan uitlezen. “Men kan dan meteen zien of een auto geregistreerd staat als gestolen.”

Het idee is ook om via een sticker, ter grootte van een vignet, een niet te kraken RFID-chip achter de voorruit aan te brengen. De sticker is niet te verwijderen zonder deze te beschadigen. Op de drie ‘kentekenbewijzen’ komt dan vervolgens een unieke code te staan, die aan een cijfercombinatie gekoppeld wordt. Deze cijfers komen ook terug op de nummerplaat.

Demissionair minister Schultz van Haegen van Verkeer had om een onderzoek gevraagd aan een werkgroep onder leiding van de RAI Vereniging naar de toekomst van kentekenplaten.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *