In 2011 is 96,2 procent van het gewicht van afgedankte auto’s in Nederland gerecycled, waarbij het 249.607 als autowrak afgemelde auto’s betreft. Er zijn 206.150 voertuigen door de contractpartners van ARN verwerkt. In 2010 lag het recyclingpercentage nog op 95,3 procent. Dit blijkt uit het duurzaamheidverslag dat ARN donderdag presenteerde.

Het recyclingbedrijf verwacht dat er in 2012 vijf procent meer auto’s gerecycled gaan worden ten opzichte van vorig jaar, ondanks een teruggelopen marktaandeel naar 82,6 procent. In 2010 was dit nog 86,7 procent. In de loop van het jaar voorziet de PST-fabriek (Post Shredder Technologie) een verdubbeling van de verwerking van shredderafval, naar 60.000 ton per jaar.

“Lekstromen in autorecycling zijn de grote boosdoener. Ook de fake-export, waarbij auto’s verdwijnen zonder echt te worden geëxporteerd, vormt een probleem. Er ontstaat concurrentievervalsing waarvan bonafide demontage- en shredderbedrijven schade ondervinden”, aldus Arie de Jong, algemeen directeur van ARN.

De PST-fabriek die invulling geeft aan de 95 procent recyclingdoelstelling van de Europese Richtlijn autowrakken, dient voor de rest van Europa als demonstratieproject.

Bekijk hier het duurzaamheidsverslag van ARN >>

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties