Keurmerk Hefbruggen bereikt mijlpaal

Keurmeester Pedro Lookamp van equipmentleverancier Leen van den Berg, heeft bij garagebedrijf Hans Raaymakers uit Wijchen de 100.000ste keurmerksticker geplakt. De betreffende hefbrug voldeed volledig en werd dan ook goedgekeurd voor een jaar.

Om een feestelijk tintje te geven aan dit moment kreeg Pedro Lookamp van Marvin Raaymakers een bloemetje overhandigt. “Het is belangrijk om je werkplaats veilig, schoon en op orde te hebben. De hefbruggen maken een belangrijk deel uit van het dagelijks werk en deze moeten zeker in orde zijn”, vertelt Raaymakers.

Het jaarlijks (laten) controleren en onderhouden van hefbruggen is volgens de Arbo-wet verplicht. Werkgevers zijn tenslotte verantwoordelijk voor de veiligheid van hun werknemers. Hefbruggen worden vaak zwaar belast en intensief gebruikt en zijn daardoor onderhevig aan slijtage. “Een defect kan leiden tot een zeer onveilige werksituatie”, stelt Martijn van Eikenhorst, als manager RAI Equipment Platform verantwoordelijk voor het keurmerk.

Het RAI Vereniging Keurmerk Hefbruggen is in 2007 geïntroduceerd. Er nemen ruim dertig leden van RAI Vereniging deel aan dit keurmerk, dat is opgericht om de keuringskwaliteit in Nederland te verhogen. Het keurmerk is gebaseerd op de geldende normen waaronder de EN NEN 1493.

Honderdduizendste een feit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.