Kick-off voor Autovak druk bezocht

Meer dan honderd directieleden en medewerkers van grossiers, uit de netwerken van Auto Distribution Nederland en Vrooam, zijn gisteren te gast geweest in het Bosch Service trainingscenter in Barneveld. Zij hebben alvast kennis gemaakt met de nieuwe producten. De kick-off voor Autovak RAI is georganiseerd door Bosch Equipment en Nijboer Blijstra Techniek.

In 2005 nam Bosch op Europees niveau de beslissing om een complete aanbieder van werkplaatsapparatuur te worden. Niet alleen motordiagnose- en emissiemeetapparatuur, maar ook aircodiagnose, bandenserviceapparatuur, uitlijncomputers, batterijtesters en -oplaadapparatuur. Daar komt nu diagnoseapparatuur voor vrachtwagens en autobussen bij, maar ook een productlijn hefbruggen.

De grossiers en hun medewerkers hebben de nodige uitleg gekregen over de aanstaande veranderingen in de APK-regelgeving en met welke producten zij daar op in kunnen spelen. Een les EOBD-ontwikkelingen was eveneens voor de grossiers beschikbaar.

Peter Somers, manager Benelux voor Bosch equipment, heeft alle nieuwe producten tegen het licht gehouden en wat de features zijn van de op Autovak RAI getoonde producten. Dat daar de hefbruggen een prominente plaats in krijgen is door hem nog eens benadrukt. Maar Bosch heeft ook een eerste prototype getoond van een speciaal voor het BMW-dealernetwerk ontwikkelde banden de- en montagemachine. Somers stelde dat deze waarschijnlijk ook voor het onafhankelijke kanaal beschikbaar zal komen. Het gaat om een elektro-pneumatische machine die ook op de stand van Bosch in Amsterdam zal worden getoond.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1824 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *