Klantvertrouwen meten met B-myguest

Klantvertrouwen is een kostbaar ‘bezit’ dat continu aandacht en onderhoud nodig heeft van alle medewerkers in het bedrijf. Dat is nogal wat om elke dag waar te maken. B-myguest ontwikkelde daarom een onafhankelijke graadmeter voor mobiliteitsbedrijven om hun eigen gastvrijheid te meten: de HospitalityCheck.

Inmiddels is deze check bij diverse bedrijven in verschillende branches beproefd. “De ondernemers die onze HospitalityCheck op hun bedrijf loslaten, hebben altijd baat bij onze frisse kijk,” aldus Pieter Luiten van B-myguest. “Sommige bedrijven worden bevestigd in hun aanpak, anderen krijgen een spiegel voorgehouden waaruit verbeteringen worden doorgevoerd. Het is geen vraag van ‘goed’ of ‘fout’. Het is een kwestie van durven kijken door de ogen van de klant en het beter willen doen dan de concurrent.”

De HospitalityCheck is een uitgebreid onderzoek hoe een bedrijf op de klant overkomt. Een ervaren mystery guest bezoekt het bedrijf en maakt een onafhankelijk en praktisch rapport. Pieter Luiten: “Met de tips uit het rapport kan de ondernemer aan de slag. Wanneer het om gedrag van medewerkers gaat, ligt dit soms minder eenvoudig. We ontdekten dat er behoefte is aan een vervolg en daaruit ontstond de workshop ‘Gastheer in 1 dag’, die plaatsvindt in het eigen bedrijf. Een externe coach spreekt medewerkers nou eenmaal sneller aan op hun gedrag dan de eigen collega’s.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.