Koenders directeur Louwman & Parqui

Jan-Christiaan Koenders (52) wordt per 1 januari 2017 algemeen directeur van Toyota-/Lexus-importeur Louwman & Parqui. Hij is de opvolger van Pieter van der Velden, van wie vorige week bekend werd dat hij functie neerlegde.

Koenders startte in 1993 zijn carrière bij BMW Noord-Amerika, waar hij tot voor kort ook Chief Operating Officer was. Daarvoor had hij onder meer verschillende leidinggevende marketingposities bij BMW AG München voor zowel BMW als Mini. In zijn meest recente rol bij BMW was hij verantwoordelijk voor het voorbereiden van het Europese dealernetwerk op veranderingen binnen de auto-industrie, zoals de nieuwe kansen voor verkoop en service van mobiliteit via internet en de komst van de zelfrijdende auto.

In het persbericht van de importeur over de aanstelling zegt Koenders: “Ik ben verheugd om het sterke team van Louwman & Parqui met de topmerken Toyota en Lexus en het dealernetwerk te mogen voorbereiden op alle spannende veranderingen die ons te wachten staan in de auto-industrie.” Eric Louwman, president van Louwman & Parqui en Louwman Group is “trots en blij” met de komst van Koenders. “Met Jan-Christiaan verwachten wij nog beter in te kunnen spelen op de uitdagingen die ons te wachten staan in de automobielindustrie.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.