Koppeling garagepakket Automaat en Servicebook

Dankzij een koppeling kunnen universele garagebedrijven die gebruikmaken van het IT-programma Automaat voortaan hun factuurgegevens doorsturen naar de app Servicebook. Op die manier ontstaat volgens beide partners een up-to-date digitaal onderhoudsboekje.

Servicebook is een merkonafhankelijke aftersalestool, beschikbaar in de huisstijl van het eigen autobedrijf of ketenformule. Het is ontwikkeld als middel om beter op de klantbehoefte in te spelen. Zo kan het autobedrijf gerichte acties en aanbiedingen genereren op basis van het serviceplan. Verder herinnert de app de eindgebruiker aan de APK en de onderhoudsbeurten. Vanuit het serviceplan kan de klant rechtstreeks een werkplaatsafspraak maken bij zijn garage en de onderhoudshistorie van het eigen voertuig inzien.

Met Automaat is een pilot doorlopen die heeft geresulteerd in een definitieve samenwerking. Erik Wieberdink, programmeur bij leverancier CSW Software, stelt dat de koppeling “zowel onze klanten als de klanten van de garagebedrijven voordeel biedt.” Ook zou de klantenbinding sterker worden. Servicebook is overigens een van de gegadigden voor de donderdag 23 juni uit te reiken Dave Bebelaar Award.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.