Kredietunie autobranche op komst

Bovag streeft er naar om voor eind 2013 een proef te starten met een kredietunie, exclusief voor haar leden. Via de unie moeten ondernemers sneller aan krediet kunnen komen voor met name bedrijfsmiddelen. De verstrekkers van het krediet komen ook uit de branche.

Er zijn twee redenen voor Bovag om te werken aan een coöperatieve kredietverlener. Ten eerste zijn banken de laatste tijd steeds terughoudender geworden met het verlenen van kredieten aan autobedrijven en andere Bovag-leden. Ten tweede blijkt uit klachten van leden dat het veelal ontbreekt aan branchekennis bij de accountmanagers van de banken.

Robert Clement, directeur vermogen van Bovag: “Er is veel wisseling van de wacht bij die accountmanagers. Ze zijn mede daardoor vaak niet goed ingevoerd in de branches waarin ze gestationeerd zijn. Terwijl begrip van de specifieke situatie in een branche en begrip voor de specifieke omstandigheden van een ondernemer heel belangrijk zijn bij kredietverlening. Met name in de autobranche lopen de hazen toch net wat anders dan in veel andere sectoren; er gelden andere vuistregels.”

Coach

Bijzonder aan de kredietverlening via een branchecoöperatie is dat het krediet altijd vergezeld gaat van een coach, een deskundige die de branche snapt en naast de ondernemer gaat staan om zijn krediet verstandig in te zetten en te laten renderen.

Clement: “We zijn van plan de kredietunie buiten de vereniging Bovag te plaatsen. Met een externe kredietcommissie die de aanvragen beoordeelt. Het zou immers bedenkelijk zijn als wij zelf betrokken zouden zijn bij de beslissing welk lid wel en welk eventueel niet voor een krediet in aanmerking komt. Het enige belang van Bovag is om te zorgen dat leden in hun onderneming niet onnodig gefrustreerd worden.”

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.