Kuhne kiest voor Klarius en Thule (update)

Klarius Group en Kühne Automotive hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van Klarius uitlaten en katalysatoren, naast Klarius Nederland, door Kühne in de Benelux. Tegelijkertijd heeft Kühne een overeenkomst gesloten met Thule Towing Systems over de verkoop van Thule trekhaken, kabelsets en fietsendragers in de Benelux.

Sinds 2005 is Kühne distributeur van Bosal uitlaten en trekhaken. Fred Kamphuis, Directeur Marketing & ICT van Kühne: "Wij leverden uitsluitend Bosal uitlaten en trekhaken in onze CarGo (dagleveringen) of grossiers konden dit afhalen in één van onze vestigingen. De distributiepolitiek van Bosal Benelux maakte het onmogelijk dat wij ook de nachtleveringen konden verzorgen. Met Klarius en Thule hebben we wat dit betreft alle mogelijkheden om onze marktpositie in uitlaten, katalysatoren en trekhaken op termijn sterk te verbeteren".

De keuze voor Klarius lag voor de hand. Klarius is een sterke partner, die snel inspeelt op marktveranderingen en een duidelijke visie op de aftermarket heeft. Het leveringsprogramma is erg breed en er is een constante focus op het ontwikkelen van nieuwe referenties. Klarius heeft bovendien een zeer breed en concurrerend programma katalysatoren. Kühne heeft drie jaar geleden Quinton Hazell Belgium overgenomen en voortgezet als Kühne Belgium. Toen Klarius in februari 2010 de Quinton Hazell Groep overnam, was het contact tussen Kühne en Klarius, ook voor wat betreft de uitlaten en katalysatoren, vanzelfsprekend.

Paul van Diemen, Directeur van Klarius Nederland, is ook zeer verheugd over deze deal: "Ik heb acht jaar bij Kühne gewerkt en weet dan ook als geen ander dat zij een zeer vaste en loyale klantenkring hebben. Het feit dat Kühne onze producten mede gaat voeren op de Nederlandse en Belgische markt is voor Klarius dan ook een grote aanwinst. Onze producten worden al door andere grote Nederlandse importeurs verkocht, maar Kühne gaat als eerste onafhankelijke distributeur ook de Klarius merknaam met het volledige leveringsprogramma voeren. Voor de Nederlandse grossiers betekent dit een extra mogelijkheid om snel over onze producten te kunnen beschikken en dit is natuurlijk een fantastische ontwikkeling."

Thule trekhaken, voorheen bekend onder de merknaam Brink, heeft sinds jaar en dag een ijzersterke positie op Nederlandse en Belgische markt. Thule levert trekhaken, kabelsets en fietsendragers van een onderscheidende kwaliteit en is wereldwijd marktleider.

Klarius uitlaten en katalysatoren en Thule trekhaken, kabelsets en fietsendragers zullen per 24 januari aanstaande bij Kühne verkrijgbaar zijn.

UPDATE
Dick Monté, group board director aftermarket sales & marketing van Bosal, stelt dat het jammer is dat Kühne de dagleveringen aan de grossiers van het GroupAuto netwerk niet meer wil verzorgen. Om die grossiers en hun klanten niet in de kou te laten staan heeft Bosal besloten om met ingang van vandaag weer zelf voor dagleveringen te gaan zorgen. Inmiddels heeft een groot aantal van deze grossiers al laten weten om de Bosal producten, zowel de uitlaten als de trekhaken, in het assortiment te houden.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *