Kwik-Fit verkocht voor 637 miljoen pond (update)

Kwik-Fit is definitief verkocht aan het Japanse Itochu Corporation, eigenaar van Stapleton Tyre Services. Met de deal is 637 miljoen pond gemoeid is. De Europese Commissie heeft vandaag ingestemd met de overname.

De overname is een koopje voor Itochu. Huidig eigenaar PAI Partners heeft Kwik-Fit gekocht voor 800 miljoen pond in 2005, dit is inclusief een verzameling van bedrijven als Kwik-Fit Verzekeringen. Op het hoogtepunt van Kwik-Fit betaalde Ford in 1999 nog één miljard pond aan oprichter Sir Tom Farmer.
De verkoop volgt na een biedproces vanaf december vorig jaar, maar er wordt al sinds september 2008 over verkoop gesproken. In mei 2009 is al gespeculeerd over een totaalverkoop toen de Kwik-Fit Groep de Duitse Pit Stop-keten van de hand deed. In juni 2010 is er weer over een totale verkoop gesproken voor 215 miljoen pond, maar dit heeft destijds alleen betrekking gehad op de verzekeringsafdeling.

De aankoop van Kwik-Fit door moederbedrijf Itochu geeft Stapelton’s een leidende positie op de Europese markt met in totaal bijna 1500 filialen.

Kwik-Fit heeft officieel laten weten dat de overname een feit is. De focus van het bedrijf zal de komende jaren liggen op het aanbieden van compleet auto-onderhoud, waarbij verdere uitbreiding van het productportfolio, kwaliteit en toegankelijkheid centraal staan. Martin Post, algemeen directeur van Kwik-Fit Nederland: “De overname biedt ons perspectief voor de toekomst en voor verdere groei van de Kwik-Fit Groep in Europa en in Nederland. Er ligt voor ons nog veel ruimte in de onderhoudsmarkt die wij volledig gaan benutten. Wij willen een voorbeeldketen worden in auto-onderhoud.”

UPDATE
De Europese Commissie heeft donderdag 13 mei 2011 ingestemd met de overname van Kwik-Fit door Itochu, omdat het niet voor een dominante marktpositie van de Japanners zou zorgen. Itochu en Kwit-Fit hebben volgens de commissie een beperkte marktaanwezigheid en er worden door de samenvoeging geen concurrenten buitengesloten.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *