Op dit moment zit men nog in de fase van de bouwtekeningen, maar binnen afzienbare tijd opent autofabrikant Tesla op de autoboulevard aan de Huizingalaan in Eindhoven een vestiging voor de Benelux. Het pand wordt gehuurd van autoholding Van Laarhoven en staat tussen vele andere premiummerken.

Rogier Kroymans is salesmanager van Tesla Motors Benelux en volgens hem is het logisch dat er voor Eindhoven gekozen is. "In de Benelux rijden tussen de 100 en 120 Tesla’s. Eindhoven is dan ook een ideale centrale uitwijkbasis voor deze berijders." Kroymans benadrukt dat in Eindhoven geen daadwerkelijke showroom komt: "Er wordt geen Tesla-store geopend, maar een salesoffice. Hier staan wel twee auto’s binnen."
Tesla opent binnenkort ook een servicecenter in Eindhoven. "Dit gebeurt naast ons mobiele servicenetwerk. In Engeland en Duitsland heeft Tesla ook servicevestigingen, maar deze op industrieterrein Ekkersrijt is dadelijk de grootste. De servicedienst is op een steenworp afstand gevestigd van ons nieuwe kantoor", besluit Kroymans.

Vorig jaar heeft Tesla 61 auto’s verkocht in de Benelux, dat is zo’n tien procent van de totale afzet wereldwijd. In Parijs, Zürich, Genève, Monaco, Milaan, München, Kopenhagen en Londen zijn recent nieuwe verkooppunten geopend. Op de Autosalon van Genève toont Tesla haar chassis met baterypack van het model S, de eerste elektrische sedan. De auto is ontworpen voor een superieur niveau van aerodynamica, stabiliteit en besturing.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties