Lagere actieradius bij WLTP-meting

De actieradius van volledig elektrische auto’s is onder de nieuwe WLTP-meting gemiddeld 27,5 kilometer lager ten opzichte van de oude NEDC-meting.

Dat blijkt uit een analyse van Jato, die een vergelijking maakte van 26 versies van auto’s waarvan zowel NEDC- als WLTP-meetgegevens beschikbaar zijn. In acht gevallen is voor de WLTP-homologatie de batterij vervangen door een zwaardere. Voor de versies waarbij de batterij hetzelfde is gebleven, bedraagt de daling van de actieradius zelfs 54,95 kilometer.

Duurder

De retailprijs per gemiddelde versie is bovendien gestegen met ruim 1500 euro. Een deel van de prijsstijging is het gevolg van het plaatsen van een zwaardere batterij. Voor de versies met dezelfde batterij stijgt de gemiddelde prijs met 1352,35 euro. Bij de versies die een zwaardere batterij hebben gekregen is de prijsstijging gemiddeld 1885 euro.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3701 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.