Leaseplan moderniseert innameproces ex-leaseauto’s

Leaseplan Nederland heeft acht nieuwe inspectiestudio’s en een nieuwe fotostudio in gebruik genomen bij Koopman Car Terminal in Amsterdam, de centrale plek waar ex-leaseauto’s na afloop van de leasetermijn belanden voor inspectie en doorverkoop.

De modernisering van de inspectiestraat betekent volgens Leaseplan een forse efficiencyslag van het inname- en remarketingproces. In verband daarmee heeft de Koopman Car Terminal een compleet nieuwe wasstraat in gebruik genomen. Na de wasstraat gaat de auto door naar de inspectiestudio’s en de fotostudio, om 360-gradenfoto’s van in- en exterieur te maken.

Jaarlijks keren bij Leaseplan 25.000 tot 30.000 auto’s terug, de meeste gemiddeld vier jaar oud. De beste exemplaren (circa 15%) vindt zijn weg terug via de drie showrooms van de leasemaatschappij. Het gros vindt echter gaat naar (internationale) autohandelaren. Ferry Weijers, Manager LeasePlan Occasions: “Tijdens het inname-, inspectie- en verkooptraject is het de uitdaging om secuur, maar toch zo efficiënt mogelijk te werken. Het versnelde en geprofessionaliseerde afhandelingsproces zorgt dat we de inname en verkoop optimaal snel kunnen afwikkelen, zonder dat we schades of vermissingen over het hoofd zien.“

Dekra en VWE

Op de terminal verzorgt Dekra de inspecties en VWE de complete afwikkeling van voertuigdocumentatie en export. Dankzij de nieuwe internationale applicatie ‘Inspection to Invoice’ verzamelt Leaseplan alle inname-, inspectie- en klantafspraken in één systeem. Daardoor boekt Leaseplan nu vooral op dit achter de schermen arbeidsintensieve vlak veel tijdwinst. Bovendien kunnen leaserijders via de online applicatie Mijn LeasePlan meekijken en het afhandelingsproces op de voet volgen.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *