Leaserijder gek op winterband

Leaserijders stappen dit jaar volgens Leaseplan sneller over op winterbanden. Het aantal ingeplande afspraken voor een bandenwissel is, ondanks het zachte najaarsweer, nu al honderd procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

Volgens de leasemaatschappij willen veel zakelijke rijders voorkomen dat ze opnieuw worden overvallen door winterweer in combinatie met langere levertijden voor winterbanden.

Ruim zestig procent van de leaserijders heeft de aanschaf, wissel en opslag van winterbanden standaard in hun contract opgenomen. Erik Staat, marketingdirecteur van Leaseplan: “Winterbanden in het contract laten opnemen kost slechts tussen de tien en twintig euro per maand. Inmiddels heeft zeventig procent van onze klanten al een bandenwissel ingepland. Wij adviseren de overige dertig procent dit alsnog snel te doen.”

De leasemaatschappij heeft extra maatregelen getroffen om de winterbandenwissel dit jaar soepel te laten verlopen. Zo zijn er afspraken gemaakt met de leveranciers over de aantallen en het type banden dat Leaseplan nodig heeft. Daarnaast worden leaserijders, die nog geen afspraak gemaakt hebben, actief benaderd om alsnog de bandenwissel in te plannen.

Leaseplan zag in de eerste helft van 2011 ook een forse groei in haar vloot. Er kwamen ruim duizend auto’s bij.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *