Leergarage reikt eerste certificaten uit

De Leergarage, het nieuwe jongerenproject van Styx Automotive en Fontys Hogeschool in Helmond, heeft onlangs de eerste certificaten uitgereikt. Hiermee krijgen moeilijk plaatsbare jongeren meer kans op het vinden van een baan.

Peter Nijkamp, directeur Styx Automotive: “Wij zijn trots op de eerste groep jongeren die in de Leergarage hun certificaat behaalden. Wij willen jongeren met een achterstand tot de arbeidsmarkt, maar met liefde voor techniek, kansrijker maken. De Leergarage is ons volledig ingerichte autotechnisch leerbedrijf. Hier trainen we jongeren in zowel de technische basisvaardigheden als sociale vaardigheden. Dat doen we met officiële, Innovam-erkende leermeesters en monteurs. Daarmee krijgen ze een echte kans.”

Nijkamp ziet bij auto- en schadebedrijven hiaten in het personeelsbestand ontstaan door massaal uittredende babyboomers. “De studenten uit onze Leergarage vangen de leegloop op qua invulling van technisch basiswerk. Tegelijkertijd voorzien we met deze opleiding in de opleidingsbehoefte in de branche voor technisch basiswerk. We kunnen bijna een baangarantie voor de studenten geven.”

Na het leerbaantraject blijft Styx hen begeleiden, om de kans op succes te vergroten. Alle leerlingen uit de eerste groep hebben inmiddels een baan gevonden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *