LKQ publiceert eerste duurzaamheidsrapport

Voor het eerst sinds de oprichting van het bedrijf in 1998 publiceert onderdelendistributeur LKQ een duurzaamheidsrapport.

Het rapport heeft alleen betrekking op de activiteiten in Noord-Amerika. LKQ verwacht in het rapport over 2021 ook cijfers over de Europese activiteiten te kunnen geven. Wel wordt verwezen naar het nieuwe distributiecentrum in Berkel en Rodenrijs, nabij Rotterdam, dat dankzij zonnecellen in het dak geheel zelfvoorzienend is in zijn energiebehoefte.

Recycling

LKQ was bij oprichting een bedrijf dat zich bezighield met het recyclen van auto-onderdelen. In Noord-Amerika recyclet LKQ meer dan 90 procent van de materialen uit voertuigen die het einde van hun levensduur hebben bereikt. Inmiddels bedient LKQ de aftermarket ook met nieuwe onderdelen en accessoires. In het voorwoord bij het duurzaamheidsrapport stelt ceo Dominick Zarcone dan ook dat LKQ altijd een voorbeeld is geweest op het gebied van duurzaamheid. “Daarnaast hebben we een sterke focus op sociale onderwerpen. We voorzien in meer dan 40.000 banen, waarvan bijna 80 procent vaste banen zijn, met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.”

Cijfers

Het rapport geeft vervolgens cijfers over onder meer de hoeveelheden gerecyclede materialen, CO2-uitstoot, energieverbruik, gezondheid en veiligheid, en personeelsbeleid. Daaruit valt bijvoorbeeld op te maken dat er vanaf 2017 een stijgende lijn was in de hoeveelheid verwerkte materialen, maar een daling in 2020. Uiteraard heeft Covid-19 hier alles mee te maken. Het energieverbruik is in 2020 dan ook veel lager dan in 2019. Het zou onjuist zijn hier al te harde conclusies aan te verbinden.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3966 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *