LKQ Europe stelt marge naar boven bij

LKQ Europe heeft in de tweede helft van 2020 een EBITDA-marge gemaakt van 8,9 procent. Daarmee overtreft de onderdelendistributeur de verwachtingen voor een marge tussen 8,0 en 8,5 procent, zoals die in september 2020 tijdens een investeerdersdag werden gepresenteerd.

LKQ Europe zegt de gevolgen van de Covid-19-pandemie goed te kunnen opvangen. Arnd Franz, ceo van LKQ Europe: “Onze hoofdfocus tijdens de pandemie ligt op de gezondheid en veiligheid van onze ruim 26.000 Europese medewerkers. We waren vanaf de eerste dagen van de pandemie voorbereid om onze activiteiten, medewerkers en klanten te beschermen. Baserend op de invloed die Covid-19 op onze activiteiten heeft, hebben we snel consistente kostenbesparende maatregelen genomen en konden daarbij bijna alle kostenstructuren aanpakken. Onze teams zijn zich volledig blijven focussen op onze klanten om hen in deze zware tijd te ondersteunen.”

Integratie

LKQ kijkt eveneens met vertrouwen naar de toekomst. Arnd Franz: “Als we vooruitkijken verwachten we dat we in het tweede kwartaal van 2021 een begin van het herstel in Europa zullen zien, afhankelijk van de progressie van het vaccinatieprogramma. 2021 zal een belangrijk jaar zijn voor onze Europese integratie.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3420 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.