LKQ verkoopt twee Tsjechische groothandels

LKQ verkoopt zijn aandelen in twee Tsjechische groothandels in auto-onderdelen aan Swiss Automotive Group uit Zwitserland. Prijzen zijn daarbij niet bekendgemaakt.

In mei 2018 nam LKQ Stahlgruber over, met uitzondering van twee groothandels in de Tsjechische Republiek. Deze twee vestigingen mochten van de autoriteiten in Tsjechië niet worden overgenomen, omdat LKQ al sterk aanwezig is op die markt met Auto Kelly en Elit.

SAG

Voor de twee Stahlgruber-onderdelen moest een andere eigenaar worden gevonden en dat is SAG geworden. Overigens is SAG in meerdere Europese landen, waaronder Italië, Duitsland en België, een directe concurrent van LKQ. Dominick Zarcone, president en CEO van LKQ: “Alle lof voor het lokale management dat alles op alles heeft gezet om in Tsjechië een succesvol bedrijf op te bouwen. We zijn trots dat we daar een voortreffelijke nieuwe eigenaar voor hebben gevonden.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3430 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.