MAK Autobedrijf van het jaar

MAK Auto en Techniek uit Groot-Ammers is verkozen tot Autobedrijf van het Jaar 2014-2015. De jury is met name te spreken over de aandacht voor klantbeleving. Auto Blaschke uit Tilburg wist de twee plaats te bemachtigen. EAG Venlo eindigde als derde.

MAK legt volgens de jury heel goed de focus op klantbeleving. Uit het juryrapport: “De warmte is bijna voelbaar. Gelet op de grote bedrijvigheid tijdens de jurybezoeken lijken klanten dat te herkennen en te waarderen. Ook hebben zij een inspirerend recept gevonden voor een groot actueel probleem in de branche: continuïteit in de bedrijfsvoering. Er zijn duidelijke keuzes gemaakt door, maar vooral in samenspraak met de directieleden en medewerkers.” 

Over Auto Blaschke zegt de jury: “De tweede plaats is voor het bedrijf dat klantrelatie hoog in het vaandel heeft staan. Klanten lijken zich er snel thuis te voelen. Erg sterk in aftersales met een multibrand marktbenadering waarbij de primaire focus ligt op de ‘gewone’ auto. Sterk intuïtief gestuurd op basis van jarenlange ervaring.” 

Over EAG: “Op de derde plaats eindigt het bedrijf dat zich heeft verdiept in positionering in de markt. Procesmatig is de bedrijfsvoering goed doordacht en de ondernemer heeft hard gewerkt om te komen waar hij nu staat. De premium uitstraling past uitstekend bij merkspecialisatie. Het business model zou een voorbeeld kunnen zijn voor andere bedrijven die over willen gaan tot merkspecialisatie.” 

De ontknoping van de verkiezing was tijdens het jaarcongres van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven op dinsdag 7 oktober in het Arnhemse Papendal. De vakjury bestaat uit Ferry Smith van Anwb (juryvoorzitter), Oskar Bronsgeest van W&D Consultants, Nathan Bakker van Bovemij en René Stolp van RDC inmotiv.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.