Malafide handel in Ferrari-aandelen

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt voor malafide handel in Ferrari-aandelen. In zogeheten boilerrooms worden potentiële beleggers onder druk gezet om waardeloze of nepaandelen te kopen.

Ferrari heeft donderdag officieel een beursnotering aangevraagd bij de New York Stock Exchange (NYSE). Het sportwagenmerk wordt naar verwachting begin volgend jaar afgesplitst van moederconcern Fiat Chrysler. Het Duitse WB-invest houdt zich nu al bezig met de verkoop van aandelen. Het biedt consumenten aan om aandelen Ferrari te kopen. Consumenten moeten een minimum aantal aandelen kopen. Bij verkoop van de aandelen wordt 5 procent van de winst door WB-Invest ingehouden. AFM waarschuwt beleggers om niet in zee te gaan met deze frauduleuze partijen.

Een boilerroom is een verzamelnaam voor personen en organisaties die met behulp van gehaaide verkopers naar potentiële beleggers bellen om ze over te halen te investeren in waardeloze of nepaandelen. Beleggers worden onder grote druk gezet om geld naar het buitenland over te maken. Boilerrooms gebruiken vaak betrouwbaar ogende websites. Soms gebruiken ze namen die lijken op die van een bekende financiële organisatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.