Het rijhulpsysteem voor semi-autonoom rijden is de nieuwe goudmijn voor Bosch. De omzet van deze systemen neemt jaarlijks met een derde toe. Bosch verwacht in 2016 een omzet in rijhulpsystemen te halen van meer dan één miljard euro.

Bosch is een expert in alle technologieën nodig voor geautomatiseerd rijden. Deze omvatten de aandrijving, remmen en stuurinrichting, maar ook sensoren, navigatiesystemen en connectiviteitsoplossingen binnen en buiten de auto. Dirk Hoheisel, lid van de Raad van Bestuur van Robert Bosch: “Bosch ontwikkelt alles, van de individuele onderdelen tot het volledige systeem.” Zo is de vraag naar sensoren van Bosch bijzonder groot. Vorig jaar noteerde het bedrijf een nieuw record met de verkoop van meer dan 50 miljoen omgevingssensoren voor rijhulpsystemen. Het aantal verkochte radar- en videosensoren verdubbelde in 2014 en zal dit opnieuw doen in 2015. Wat betreft radarsensoren, zoals gebruikt in ACC adaptieve cruisecontrole, is Bosch wereldwijd marktleider. De tien miljoenste radarsensor (77 GHz) wordt verwacht komend jaar van de band te rollen.

Het aantal werknemers dat bij Bosch aan rijhulpsystemen werkt, bevestigt het groeiende succes van deze systemen. Op dit moment werken ongeveer 2.000 ingenieurs aan de verdere verfijning en ontwikkeling van rijhulpsystemen. Dat zijn er ongeveer 700 meer dan twee jaar geleden.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties