Marktplaats voorspelt aanbod auto’s

De 2013 modellen van de Skoda Octavia, Renault Megane en Volvo V40 worden deze zomer in grote aantallen op Marktplaats aangeboden. Dat voorspelt Marktplaats Auto’s op basis van dataonderzoek waaruit blijkt dat verhuurauto’s en shortleaseauto’s na achttien maanden hun weg naar Marktplaats vinden.

Marktplaats heeft de proef op de som genomen door verkoopdata van populaire leaseauto’s uit het verleden te vergelijken met het aanbod op Marktplaats. Een goed voorbeeld is de Renault Megane. Deze auto was uitermate populair in 2012 en de meest verkochte leaseauto in dat jaar (blauwe lijn in de grafiek). Eind 2013, precies anderhalf jaar na de eerste verkoopgolf, laat het aanbod van dit type auto een piek zien ( 95%) in het aanbod op Marktplaats. Hetzelfde is te zien bij de Volvo V40 die in januari 2015 een piek laat zien op Marktplaats en 18 maanden eerder in shortlease.

’’De meeste short leasecontracten duren slechts 18 maanden. We zien het verband tussen deze verkopen en het aanbod op Marktplaats het duidelijkst bij de meest populaire modellen. Eind 2013 was er bijvoorbeeld een flinke piek in de verkopen van lease auto’s met lage bijtelling, omdat de bijtellingsregeling op de schop ging. Deze auto’s zien we vanaf juni dit jaar weer volop terug op Marktplaats’’, aldus Hamish Stone, Directeur Marktplaats Auto’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.