Markus Duesmann opvolger Schot bij Audi

Markus Duesmann wordt per 1 april 2020 de nieuwe CEO van Audi AG. De 50-jarige werktuigbouwkundig ingenieur volgt de Nederlander Bram Schot op, die de functie sinds juni 2018 bekleedt.

Duesmann is bijna drie decennia werkzaam in de auto-industrie, meest recent als bestuurslid voor Inkoop bij BMW. Bram Schot (58) verlaat de Groep eind maart.

Dr. Herbert Diess, voorzitter van Audi’s raad van toezicht: “Als een uitstekend engineer zal Markus Duesmann zich maximaal inzetten om het grote potentieel van het merk Audi te benutten en onze filosofie ‘Voorsprong door techniek’ nog meer kracht aan te zetten.” Tegelijkertijd was er dank voor Bram Schot. “Hij nam de leiding op zich in een moeilijke tijd, deed dat op zeer succesvolle wijze en voerde belangrijke veranderingen door. We willen hem daarvoor hartelijk bedanken.”

Cultuurverandering

Audi’s nieuwe strategie is gericht op versnelde transformatie naar een provider van duurzame mobiliteit. OR-voorzitter Peter Mosch stelt dat Schot “de juiste man op het juiste moment” was, in een “voor de onderneming zeer lastige situatie en tijd. Hij voerde een cultuurverandering door met een focus op minder hiërarchische lagen en meer openheid.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *