Mathias Heimann ceo Apollo Tyres

Mathias Heimann is benoemd als ceo van Apollo Tyres voor Europa & Noord- en Zuid-Amerika en Apollo Vredestein. Mathias (48) komt oorspronkelijk uit Duitsland en heeft meer dan 20 jaar ervaring in sales, marketing en productie.

Tijdens zijn loopbaan in de automotive sector werkte hij onder andere bij OE-leveranciers en retail- en serviceorganisaties van grote, internationale autoproducenten in Europa en Azië.

Na het afronden van zijn middelbare school en dienstplicht studeerde Mathias in Duitsland (aan de Witten/Herdecke Universiteit) en de Verenigde Staten (bij de prestigieuze Massachusetts Institute of Technology – MIT).

Hij begon zijn loopbaan op de engineeringafdeling van Linde AG, waar hij onder andere verantwoordelijk was voor de verkoop van luchtscheidingsinstallaties aan India, waarna hij bijdroeg aan de oprichting van de eerste dochteronderneming van Linde in China (Xiamen) voor de productie en verkoop van industriële gassen. Hij werkte bovendien jarenlang voor Continental A.G. in Europa, Zuid-Amerika en Azië waar hij een uitgebreide kennis opdeed in de bandensector.

Mathias zal zijn werk uitvoeren vanuit het hoofdkantoor voor Apollo’s Europese activiteiten in Enschede. In reactie op zijn benoeming zei Mathias: “Met Apollo’s huidige investeringen in de productiecapaciteit van de fabriek in Enschede en uitbreiding in Europa, gecombineerd met significante investeringen in merken en marketing, kijk ik uit om samen met het team onze marktaanwezigheid snel uit te breiden en nieuwe kansen te benutten.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.