Maxxis scoort bij Dakar Pre-proloog

De dertiende editie van de RTL GP Dakar Pre-proloog is afgelopen zondag bezocht door een kleine 25 duizend toeschouwers. Op het zonnige Eurocircuit van Valkenswaard zagen zij Gerard de Rooy, Erik van Loon en Jurgen van den Goorbergh aan de haal gaan met de bekers.

De RTL GP Dakar Pre-Proloog is dé aftrap naar Dakar 2017. De getoonde buggy’s zijn weliswaar afgebouwd, maar krijgen de dag erna nog een uitgebreide test op diverse ondergronden op diverse locaties. Op 28 november vertrekken alle voertuigen met de boot naar Zuid-Amerika.

Met de aanwezigheid van Stéphane Peterhansel en Nasser Al-Attiyah konden de in Valkenswaard toegestroomde bezoekers kennismaken met twee winnaars van het autoklassement. Peterhansel was aanwezig met de Peugeot 2008 DKR 16, waarmee de Fransman in januari nog zijn twaalfde Dakar-zege behaalde. Tweevoudig Dakar-winnaar Nasser Al-Attiyah was te gast op uitnodiging van het Nederlandse Reiger Racing Suspension en Erik van Loon.

De overwinning bij de auto’s ging voor het tweede jaar op rij naar Erik van Loon, die in de finale Tim Coronel wist te verslaan. Bij de motoren won Jurgen van den Goorbergh. De KTM-rijder rekende in de finale af met Husqvarna-rijder Robert van Pelt. Bij de vrachtwagens maakte regerend Dakar-kampioen Gerard de Rooy zijn favorietenrol waar door met zijn Iveco in de finale Peter Versluis te verslaan.

Hoofdsponsor

Met haar exclusieve merk Maxxis is Reedijk Banden Import B.V. hoofdsponsor en bandenpartner. Voor deze dag waren de dealers uitgenodigd als VIP op de stand van Tim en Tom Coronel, die alle tijd namen om vele vragen te beantwoorden. Het publiek kon er de Dakar 2017-buggy’s zien en aanraken. Op de drukbevolkte Nederlandse bandenmarkt is Maxxis nog altijd groeiende. Het merk benut de Dakar-rally als leerzame proeftuin voor eventuele technische updates van zijn producten. Zo is in de komende editie het rubber van de buggybanden wat zachter van compound.

De uitzending van de GP Dakar Pre-Proloog 2016 is op zaterdag 19 november (19.00-20.00 uur) te zien bij RTL 7.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.