Mazda lanceert regeneratief remsysteem I-Eloop

Mazda Motor Corporation heeft naar eigen zeggen het eerste regeneratief remsysteem voor een personenauto ontwikkeld dat gebruik maakt van een condensator. Het systeem, door Mazda I-Eloop genoemd, zal voor het eerst worden toegepast in de Mazda modellen van 2012. De wereldpremiere is tijdens de 42e Tokyo Motor Show, als onderdeel van de Takeri concept car met Skyactiv technologie.

Onder normale rijomstandigheden, met veel optrekken en afremmen, reduceert I-Eloop het brandstofverbruik met circa tien procent. Het systeem is uniek te noemen, omdat het gebruik maakt van een condensator, een elektrische component die in staat is tijdelijk grote hoeveelheden elektriciteit op te slaan. In vergelijking met accu’s kunnen condensatoren sneller worden opgeladen en ontladen en zijn ze beter bestand tegen slijtage door langdurig gebruik. In tegenstelling tot hybride auto’s heeft het systeem van Mazda geen speciale elektromotor en accu nodig.

I-Eloop bestaat uit een nieuwe 12 – 25 Volt dynamo met variabele spanning, een elektrische dubbellaags condensator met lage weerstand en een DC / DC converter. De condensator, die speciaal ontwikkeld is voor gebruik in een auto, kan in een paar seconden volledig worden opgeladen. De DC / DC converter reduceert de spanning van de stroom stapsgewijs van 25 V naar 12 V, voordat deze wordt verdeeld over de elektrische componenten van de auto. Het systeem laadt indien nodig ook de accu op.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.