Mazda werkt met Nyenrode aan leiderschap dealers

Mazda Motor Nederland is een samenwerkingsverband aangegaan met Nyenrode Business Universiteit en bureau Authentiek Leiderschap. Doel is het leiderschap bij de Mazda-dealers in Nederland verder te ontwikkelen; volgens Mazda vragen de ontwikkelingen in de automotive branche daar om.

In een éénjarig ontwikkelprogramma krijgen de dealers colleges, masterclasses en vormen van praktijkgericht leren. Ze worden individueel begeleid door coaches van Authentiek Leiderschap bij het toepassen van het geleerde in hun dealerbedrijf.

De importeur vindt dat ontwikkelingen in technologie, markt en klantgedrag vragen om snelle en effectieve (re)actie, “om het dealerbedrijf klaar te maken voor de zeer nabije toekomst.” Zo gaan de dealers samen met de importeur in discussie over toepassing en implementatie van nieuwe business modellen. “Op deze manier ontwikkelen we de mensen en de organisatie tegelijkertijd”, zegt Geraldine Brouwers, Managing Director van Mazda Motor Nederland. “Vaak gaan medewerkers op een cursus en moeten zij achteraf zelf de toepassing zoeken in het bedrijf. Door de combinatie te maken is de toepassing direct geborgd. Klanten merken dat en komen met plezier terug voor onderhoud of voor hun volgende Mazda.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.