Meer bestellingen door banden-app Heuver

De nieuwe webshop en banden-app die Heuver Bandengroothandel onlangs lanceerde, zorgt voor een duidelijke toename van digitale bestellingen. Een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor de Heuver Banden-app, die na de introductie inmiddels meer dan duizend keer is geïnstalleerd.

“Hoewel wij voldoende signalen hadden dat de markt openstond voor een banden-app, blijft het toch spannend of die service dan wordt opgepakt”, zegt Bertus Heuver, directeur Heuver Bandengroothandel. “In combinatie met onze webshop, speelt de nieuwe Heuver Banden-app inmiddels een belangrijke rol. De app is al meer dan duizend keer geïnstalleerd, waarvan 50% door onze buitenlandse klanten. In het dagelijks gebruik logt iets meer dan de helft van de gebruikers daadwerkelijk in en net geen 50% gebruikt de app zonder inloggen als mobiel naslagwerk. De downloadsnelheid is vergroot, het gebruik op tablets is geoptimaliseerd met meer ruimte voor foto’s en info en offline is de fotoweergave verbeterd. In onze dienstverlening is de app het belangrijke informatiekanaal aan het worden dat we beoogden. Ook ‘digitaal’ willen wij de meest klantgerichte bandengroothandel zijn.”

Schoorvoetend

In Heuvers multichannel aanpak is het digitale proces belangrijk. Iets dat de internationale groothandel al jaren geleden onderkende. Bertus Heuver: “Destijds plaatsten de eerste klanten quasi schoorvoetend hun bestelling in de webshop. Nu zien we tussen de eerste periode van vorig jaar en die van dit jaar wederom groei. We halen 10% meer unieke bezoekers en scoren 6% meer volume. In die periode verviervoudigde het aantal benutte Tyredeals. Die groei loopt parallel met de introductie van de nieuwe webshop en banden-app; terwijl het traditionele kanaal ook gewoon doordraait. Die groei was het sein de Banden-app te verfijnen. Daarmee helpen we klanten nog beter. Zij profiteren optimaal van ‘het gemak van digitaal’. Dat is wat klanten willen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.