‘Meer fusies en overnames in auto-industrie’

In een analyse van de wereldwijde markt voor nieuwe personenwagens voorziet data-expert Global Data meer fusies en overnames in de auto-industrie.

Global Data doet de voorspelling naar aanleiding van de publicatie van jaarcijfers door Daimler. De fabrikant van onder andere Mercedes-Benz rapporteerde een nettowinst over 2019 van 2,7 miljard euro. Dat klinkt aardig, maar het was wel 64 procent lager dan in 2018.

Verschillende oorzaken

Analist David Leggett van Global Data ziet met name kosten voor rechtszaken naar aanleiding van het dieselschandaal en voor een terugroepactie van Takata-airbags als oorzaken van de gedaalde winst.

Leggett noemt ook de hoge investeringen voor nieuwe producten en technologieën, onder meer voor elektrificatie en autonoom rijden en om te kunnen voldoen aan de eisen aan de CO2-uitstoot.

Voeg daarbij de ingezakte vraag, vooral vanuit China, en het is logisch dat de auto-industrie zal streven naar consolidatie. “Beleggers willen graag tekenen van vooruitgang zien en strategische beslissingen om de uitdagingen te pareren. De druk op autofabrikanten en toeleveranciers om te herstructureren neemt toe.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3430 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.