Mercedes-dealer EMA gaat door ondanks opzegging contract

Mercedes-dealer EMA in Eindhoven gaat ondanks een eenzijdige opzegging van het dealercontract van Mercedes Nederland door met de verkoop van auto’s en het leveren van service. Zelfs als het bedrijf geen officieel dealer meer is.

Importeur Mercedes Benz Nederland wil het dealercontract opzeggen omdat EMA een ’te logge en commercieel zwakke organisatie is in een krimpend dealernetwerk’. EMA, dat al 64 jaar Mercedessen verkoopt, vindt juist dat ze een uiterst solide onderneming is.

Woensdag diende bij de rechtbank in Amsterdam een kort geding waarin EMA eist dat de opzegging (per 1 november) wordt teruggedraaid. Volgens de advocaat van EMA, Peter Dijkmans, speelt Mercedes Nederland smerig spel doordat het in één bed zou liggen met Mercedes-dealer Smeets in Maastricht. Dat zou volgens EMA de daadwerkelijke reden zijn achter de opzegging van het contract.

Parallelimport

Zelfs als EMA het kort geding zou verliezen, blijft het bedrijf op dezelfde voet service verlenen omdat het servicecontract met de importeur wel blijft. Directeur Smits van EMA: “Ook blijven we gewoon Mercedessen verkopen, desnoods via de parallelimport.” Mercedes Nederland heeft al aangekondigd hiertegen streng te zullen optreden.

De uitspraak in het kort geding is over twee weken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *