Mercedes Me lanceert adapter voor oudere bouwjaren

Mercedes-Benz Nederland introduceert woensdag tijdens het vierde Nationaal Aftersalescongres in Bunnik een dongleconcept voor oudere bouwjaren. De importeur van het Duitse premiummerk zal volgend jaar deze Mercedes Me Adapter op de markt brengen.

Met deze dongel/adapter en een app voor de mobiele telefoon (of tablet), kunnen oudere bouwjaren auto’s van het Duitse premiummerk en hun berijders worden gekoppeld aan het Mercedes Me-platform. Met dit platform biedt Mercedes-Benz  bestaande relaties en potentiële (werkplaats)klanten de mogelijkheid zich te verbinden met het uitgebreide dienstenplatform Mercedes Me.

In de app worden middels de adapter zaken als de voertuigsstatus en -positie (bijv. om de geparkeerde auto terug te vinden) met de gebruiker gecommuniceerd, onderhoudsrelevante data wordt met de dealer uitgewisseld. De gebruiker kan zelf rittenlijsten invoeren en bewerken, de getankte volumes komen in de app en zijn door de gebruiker aan te vullen met bijvoorbeeld literprijzen.

Mercedes-Benz is het eerste premiummerk dat een dergelijke merkgebonden dongel, inclusief een uitgebreid servicepakket, aan bezitters van oudere jaargangen personenauto’s gaat aanbieden.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1789 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.