Mijn Autocoach verhuurt autocoaches

De 29-jarige ondernemer Ernst Zijlstra uit Groningen is onlangs gestart met een lokale pilot voor zijn nieuwe initiatief Mijn Autocoach. Het bedrijf verhuurt autocoaches aan consumenten, die helpen bij de aanschaf van een tweedehands auto. Begin januari 2012 moet het bedrijf landelijk gaan opereren en een jaaromzet gaan halen van 500.000 euro.

Zijlstra legt uit dat er per regio een aantal coaches worden aangetrokken. “Deze coaches zullen vooral de meer ervaren mensen uit de branche zijn, vaak vijftig plus met veel kennis van de techniek. Ook krijgen zij allemaal naar behoefte een stukje bijscholing om de aankoopbegeleiding goed uit te kunnen voeren.”

De pilot heeft aangetoond dat er behoefte is aan de nieuwe dienst. “Dit is denk ik omdat veel mensen niet voldoende (technische) kennis hebben om zo’n relatief grote aankoop te doen. Echter is er nog geen trend te ontdekken in de samenstelling van de klantengroep. Tot nu toe hebben we evenveel mannen als vrouwen van jong tot oud als klant gehad”, aldus Zijlstra.

De komende tijd draait de pilot door in het noorden van het land, totdat de benodigde investeerders gevonden zijn om volledig landelijk uit te rollen. “Er komen in de pilotfase ook steeds meer klanten van buiten die regio bij. Zo is er al een aantal aanmeldingen vanuit bijvoorbeeld Amsterdam binnengekomen.” Zijlstra heeft samen met zijn broer de financiering van de aanloopfase gefinancierd, wat 50.000 euro kostte.

Mijn Autocoach biedt twee pakketten aan. Bij het eerste pakket (249 euro) worden er voor de klant die auto’s gezocht die voldoen aan de opgegeven wensen. De coach gaat mee om alles te testen en om te onderhandelen over de aanschafprijs. Pakket twee (219 euro) is er voor de mensen die zelf al een auto op het oog hebben en die alleen nog gekeurd hoeft te worden.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.