Minder schade op vrijdag de 13e

Nederlanders rijden vrijdag de 13e minder schade dan op andere vrijdagen. Dit blijkt uit onderzoek van verzekeraar Generali. Hoewel vrijdag de 13e door velen als een pechdag wordt gezien, is er vijf procent minder kans op een schade dan op andere vrijdagen.

Generali vergeleek in het onderzoek alle ‘normale’ vrijdagen vanaf 2008 tot en met nu, met alle vrijdagen de 13e over dezelfde periode. Is er een specifieke reden dat er op vrijdag de 13e iets minder autoschades zijn? Schadeadviseur Kamil Karaer van Generali: “Er is niet specifiek één reden. Maar vrijdag de 13e wordt door velen gezien als een pechdag. Die dag lijkt een ongeluk in een nog kleiner hoekje te zitten. Mensen zijn daarom extra op hun hoede.”

Het onderzoek wordt waarschijnlijk vandaag meteen gelogenstraft omdat er voor vanmiddag een code geel is afgegeven door het KNMI. Vanaf 15.00 uur worden zware windstoten, hagel en onweersbuien voorspeld. Hierdoor bestaat de kans dat er vandaag meer autoschades zijn dan gemiddeld op vrijdag de 13e.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.