Mobiele spuitcabine bespaart 80 procent

Equipmentleverancier CTN lanceert de Paint Trotter, een mobiele en verrijdbare spuitcabine. Deze wordt bij de te spuiten auto geplaatst zodat deze niet meer door de werkplaats hoeft te manoeuvreren. Volgens CTN bespaart de Paint Trotter tachtig procent aan energiekosten en draagt bij tot snellere doorlooptijden.

De Paint Trotter past in de kostenbesparende trend dat zoveel mogelijk werkzaamheden voor het herstel op dezelfde werkplek worden uitgevoerd, ook de voorbereiding en het spuitwerk. Voorheen was het herstelproces nog bepalend voor de soort reparatie, nu is de schade bepalend voor het herstelproces. De calculator bepaalt of een schade binnen één dag (max. 8 uur) kan worden hersteld, zodat de herstelling op één werkplek kan plaatsvinden. Deze schades maken zo’n tachtig procent uit van alle autoschades.

De Paint Trotter is geschikt voor het spuiten van twee tot drie staande delen. Hij bespaart veel  tijd door minder manoeuvreren van schadeauto’s, geen opstoken van de traditionele spuitcabine en geen wachttijd totdat de spuitcabine vrij komt. Er is minder vervangend vervoer nodig en de schadeafhandeling kost minder tijd. Dit betekent dat de kostprijs een fors stuk lager uitkomt: voor een gemiddeld schadeherstelbedrijf met 35 doorgangen per week kan de besparing 90.000 euro per jaar bedragen aan tijd en directe kosten. Ook kan de werkplaats efficiënter worden benut omdat elke werkplek continu is bezet.

Paint Trotter

[responsive-video identifier=”8wt9RDy6oy4″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.