Model werkplaatsfactuur en Garagetaal.nl gepresenteerd

Bovag Onafhankelijke Autobedrijven heeft onlangs een consumentenonderzoek gedaan naar de werkplaatsfactuur. Van de 604 respondenten gaf 62 procent daarbij aan te overwegen over te stappen naar een andere garage als de factuur onduidelijk is. Op het Jaarcongres in Den Bosch is vanmiddag het definitieve model voor de werkplaatsfactuur gepresenteerd.

Bovag-leden kunnen het voorbeeld downloaden via de afgesloten ledensite. Bij de opzet is rekening gehouden met een juiste balans tussen eenvoud, hoeveelheid informatie en overzichtelijkheid. Daarnaast wordt naar wens van de klant de gemaakte uren en de onderdelen uitgesplitst op de factuur. Als het mogelijk is om vaste schema’s aan werkzaamheden te koppelen, dan wil de klant daar ook graag inzicht in. Bijvoorbeeld brandstoffilter vernieuwen, elke 60.000 kilometer. Daarnaast wil de klant de garantie graag terugzien op de factuur, net als het Bovag-logo en moet inzichtelijk gemaakt worden hoe toekomstige werkzaamheden eruit gaan zien.
De komende tijd gaat Bovag bekijken hoe en met wie ze de model werkplaatsfactuur kan integreren in de softwarepakketten voor garagebedrijven.

Om de consumenten een handje te helpen bij het begrijpen van de vaak ‘ingewikkelde’ vaktaal, lanceert Bovag Onafhankelijke Autobedrijven de website Garagetaal.nl, waar onder andere eenvoudige reparaties worden toegelicht en een uitleg van diverse begrippen gegeven wordt. Op dit moment wordt er aandacht gegeven aan zestien verschillende items. Dit aantal moet in de toekomst uitgebreid worden.
De garagist kan de website ook inzetten voor zijn klantcontact en er filmpjes op plaatsen van zijn eigen bedrijf.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *