Moderne auto speelbal voor hackers

Nieuwe auto’s blijken een speelbal te zijn voor hackers. Tot die conclusie komt de Amerikaanse senator Edward Markey die informatie opvroeg bij 16 autofabrikanten. De senator vindt dat fabrikanten te weinig doen om cyberaanvallen op auto’s te voorkomen.

Automobilisten zijn vaak volledig afhankelijk van nieuwe technologieën maar zijn zich niet bewust van de gevaren, aldus de senator. Het zijn niet alleen hackers die de controle over de auto kunnen overnemen, ook zou weinig zijn gedaan om de draadloze technologie weerbaar te maken tegen de diefstal van informatie. Sommige voertuigen blijken gegevens over ritten op te slaan, vaak zonder dat consumenten weten dat informatie wordt verzameld of wat ermee wordt gedaan.

De koepelorganisatie voor Amerikaanse autofabrikanten laat in een reactie weten zich van geen kwaad bewust te zijn. Volgens een woordvoerder weten autofabrikanten dat goede privacybescherming en degelijke veiligheidsmaatregelen noodzakelijk zijn om het vertrouwen van klanten niet te verliezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *