Mogelijke fusie Stern en Pouw

Na de aankondiging op 2 september, dat de Mercedes-Benz en Smart-activiteiten van Stern en Pouw worden samengevoegd, volgt nu een onderzoek naar een volledige fusie, waarbij ook de beursnotering van Stern tegen het licht gehouden wordt.

Stern is de grootste dealergroep van ons land, Pouw de nummer vier. Van Pouw zijn geen cijfers over vorig jaar bekend, Stern boekte op een omzet van bijna een miljard euro een verlies van zeven miljoen euro.

In 2012 waren beide dealergroepen samen goed voor 40.000 nieuw verkochte auto’s. De samenvoeging van de lease-activiteiten van beide ondernemingen zal leiden tot één landelijk opererende lease-groep met een portefeuille van meer dan 15.000 lease-contracten. De schadeherstel-activiteiten zullen een betere landelijke dekking krijgen met achttien vestigingen. De universele-garageformule van Stern Groep, met inmiddels vijf Stern Points, zal dan groeien naar acht vestigingen. De autoverhuur-activiteiten zullen een betere landelijke dekking krijgen met lagere structuurkosten.

Voor Stern nu ook Peugeot

Voor de autodealerbedrijven zou samenvoeging betekenen dat het merk Peugeot wordt toegevoegd aan het pallet door Stern vertegenwoordigde automerken. Daarnaast wordt het verzorgingsgebied van Volkswagen/Audi dan uitgebreid naar twee regio’s, waarbij de activiteiten van Pouw aanmerkelijk groter zijn dan die van Stern. Ook andere automerken, waaronder Kia en Opel, zullen van de samenwerking kunnen profiteren.

De komende periode zullen de importeurs van de diverse automerken worden gepolst over de vormgeving van de beoogde intensievere samenwerking. Ook de banken zullen nauw bij dit proces betrokken worden.

Als de verkennende gesprekken inderdaad uitwijzen dat een fusie voordelen biedt, dan zullen daadwerkelijk de fusiebesprekingen worden opgestart, zo meldt Stern.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.