Musea Porsche en Mercedes ruilen auto’s

Een Mercedes 230 S uit 1966 (W111) voor het Porsche-museum in Zuffenhausen is niet direct wat je verwacht, evenmin als een Porsche 911 Carrera 2.7 uit 1975 voor het Mercedes-museum (Bad Cannstatt). Toch is dat wat er in augustus gaat gebeuren om de onderlinge samenwerking te onderstrepen.

Beide musea zullen tot het einde van het jaar bezoekers van beide autopaleizen belonen met 25 procent korting op de toegangsprijs. Dit aanbod loopt synchroon met de start van het zomervakantieseizoen in deze deelstaat, Baden-Württemberg.

Volgens Christan Boucke (Mercedes-Benz Classic Center) hoort hij van bezoekers dat de automusea het argument vormde om überhaupt naar de regio Stuttgart af te reizen. Achim Stejskal (Porsche Museum) zegt het als volgt: “Het was slechts een kwestie van tijd om bezoekers deze toegevoegde waarde te gaan geven.”

Voor Nederlandse bezoekers biedt het Mercedes-museum, dat opende in 2006, een vaderlandse noot: het gebouw is namelijk van de hand van UN Studio Ben van Berkel. Er worden 160 voertuigen getoond, het Porsche-museum opende drie jaar later en toont circa negentig auto’s.

Porsche Speedster en Mercedes 190 SL

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.