Here, de ontwikkelaar en aanbieder van locatie-gerelateerde cloud-services, heeft Ralf Herrtwich aangesteld als hoofd van de snel groeiende Automotive Business Group. Middels zijn verleden bij Daimler heeft Herrtwich veel kennis en ervaring met autonoom rijdende auto’s. Hij zal op 1 oktober beginnen als senior vice president.

Herrtwichs functie draait er vooral om de volledige potentie van Here’s Open Location Platform in te zetten voor voertuigen. Bovendien heeft hij als taak de inzet van locatie-technologieën bij het autonoom rijden te versnellen.

“Onze Automotive Business Group is van cruciaal belang voor Here. Om deze tak te leiden waren we op zoek naar een sterke en ambitieuze expert met een indrukwekkende staat van dienst in de Automobiel-R&D en in innovatiemanagement. Met Ralf hebben we de juiste persoon gevonden voor deze rol. Onder zijn leiding zal onze Automotive Business Group blijven innoveren, goede resultaten leveren en groeien”, aldus Edzard Overbeek, CEO van Here.

“Ik ben erg blij onderdeel te gaan uitmaken van het Here-team, op het moment dat kaart-technologie op het punt staat de volgende grote sprong te maken. In de afgelopen jaren heb ik meegewerkt aan een van de meest vooruitstrevende programma’s voor zelfrijdende auto’s in de hele industrie. Daardoor heb ik veel geleerd over de belangrijke rol die kaarten- en locatiediensten gaan spelen in de toekomst. Ik ben niet alleen enthousiast over de bijdrage die wij kunnen leveren aan dit soort voertuigen maar ook over de input die deze voertuigen – via de data van hun ingebouwde sensoren – in de toekomst zullen bijdragen aan onze kaarten. Deze input gaat ons helpen om in real-time de meest complete virtuele weergave van onze wereld te creëren”, zegt Ralf Herrtwich.

Herrtwich komt van Daimler AG, waar hij sinds 1998 diverse functies heeft bekleed. Hij is momenteel directeur voertuigautomatisering en onderstelsystemen. Gedurende zijn tijd bij Daimler initieerde hij het baanbrekende Mercedes-Benz S500 Intelligent Drive Project met als hoogtepunt ’s werelds eerste autonome lange afstandsrit in landelijk en stedelijk verkeer op openbare Duitse wegen. Dit project werd mede mogelijk gemaakt door gebruik van zeer nauwkeurige 3D-kaarten van Here. Voor Daimler bekleedde Herrtwich diverse leidinggevende functies bij RWE en IBM. Hij is ingenieur en heeft een doctoraat in Computer Sciences van de Technische Universiteit Berlijn, waar hij sinds 2009 fungeert als honorair hoogleraar.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties