Nationale autoveiling nieuw afzetkanaal branche

Zestig dealers en acht leasemaatschappijen gaan per maand 3000 auto’s veilen op Autogarantveiling.nl. De auto’s zullen minimaal 15 procent onder de dagwaarde van de Anwb Koerslijst worden aangeboden. Daarmee is een enorm nieuw afzetkanaal voor de branche tot stand gekomen.

De bolides, van Fiat Panda’s tot Bentley’s, worden geleverd met apk en één jaar garantie. De betrokken leasemaatschappijen en autodealers willen vooralsnog onbekend blijven om de prijzen in de showrooms niet negatief te beïnvloeden. Bij deze ‘autorevolutie’ is onder meer Berend Veenendaal betrokken, voormalig algemeen directeur van Pon’s Automobielhandel.
 
Bijzonder is ook dat de voertuigen die de veiling op gaan fysiek te bezichtigen zijn in één van de grootste autoshowrooms van Nederland, op een zichtlocatie aan de rijksweg A12. Jaarlijks worden in Nederland 2,4 miljoen auto’s verhandeld, circa 400.000 nieuwe en circa 2 miljoen gebruikte. Op de veiling gelden geen opslagen en administratiekosten: het bedrag dat de koper biedt op de veiling is ook het bedrag dat men betaalt voor de auto.

Oubollig

“Een doorbraak in de Nederlandse autohandel”, zegt directeur van Autogarantveiling.nl, Frank Kamminga. “Autogarantveiling.nl biedt de consument maximale veiligheid bij de aanschaf van een gebruikte auto. In combinatie met de Anwb Autoverkoopservice betekent dit een totale ontzorging voor de koper van de auto. Het hele proces is transparant, veilig en voordelig: van inruil en bieden, tot aanschaf, betaling, tenaamstelling, garantie, eventuele financiering en verzekering. Dat bestond nog niet in Nederland. Voor de consument een nieuwe, veilige manier van het kopen van een gebruikte auto.” 

Kamminga: “Auto’s verkopen via een showroom is een oubollig, vastgeroest proces. De veiling loopt drie dagen, de periode dat kopers kunnen bieden. De auto’s worden ook afgeleverd met een twee keer 24 uur omruilgarantie, mocht de aankoop toch niet bevallen. Dat is in feite de proefrit. Wij hebben zoveel vertrouwen in ons product dat we deze omruilgarantie bieden.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.