In de strijd tegen product- en verpakkingsvervalsingen van het lagermerk FAG is onlangs een aardig succes geboekt. In India zijn vier bedrijven in Bombay binnengevallen door de politie. Er werd beslag gelegd op meer dan 37.000 FAG-verpakkingen en -etiketten, 530 FAG-wentellagers en 250 FAG-drukvoorbeelden.

Al sinds 2004 voert Schaeffler een strijd tegen product- en merkpiraterij. Er is sindsdien veel gebeurd: Het Brand-Protection-Team heeft in de tussentijd een paar duizend gevallen behandeld. Het ging daarbij zeker niet alleen om gevallen uit Azië, zoals in dit voorbeeld. Ook in Europa en de Verenigde Staten waren er een groot aantal vervalsingsdelicten.

Aan de hand van deze wereldwijde ervaringen worden de methodes ter vervolging van schendingen van het merkenrecht verfijnd en verder ontwikkeld. Principieel geldt binnen de Schaeffler Groep voor gevallen van product- en merkpiraterij een “zero tolerance”-strategie. Het belangrijkste doel daarbij is de bescherming van de klanten. Om ook afnemers en eindklanten die hun INA- en FAG-producten via distributeurs betrekken te beschermen, heeft Schaeffler haar distributiepartners wereldwijd beoordeeld en gecertificeerd. De geautoriseerde distributeurs zijn te vinden op de Schaeffler-website en kunnen geverifieerd worden door opgave van het certificaatnummer.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties