Een van de meest voorkomende schades, die aan portieren bij het parkeren, zal binnenkort wellicht tot het verleden behoren. Het Duitse Kiekert, wereldwijd leverancier van autoportiersluitsystemen, heeft een sensor ontwikkeld die moet voorkomen dat een openslaande portier tegen een muur of andere auto aankomt.

Het I-protect systeem is van oorsprong een idee van studenten van de businessschool Liebfrauen in Keulen. In een wedstrijd werd het sensorsysteem ontwikkeld. Kiekert, dat veel samenwerkt met technische scholen gaat het idee nu verder ontwikkelen. “Ons werk met het bedrijfsleven evenals onze samenwerkingsprogramma’s met universiteiten over de hele wereld, helpt ons onze positie als technologische leider in automotive sluitsystemen te behouden”, aldus Karl Krause, ceo van Kiekert.

Volgens Krause zal het I-protect systeem tot een aanzienlijke daling van het aantal parkeerschadegevallen gaan leiden. Wanneer de sensor op de markt komt, is nog onduidelijk.

Alle schadebeperkende technologie zorgt ervoor dat schadebedrijven steeds meer gaan nadenken over hun toekomstperspectief. Aftersales Magazine organiseert daarom de tweede editie van Het Nationaal Schadecongres waar de kansen en bedreigingen aan bod komen.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties