Focwa stelt vanaf vandaag zijn Standaard ook open voor bedrijven die zijn gespecialiseerd in ‘uitdeuken zonder spuiten’. Dat kan tot 1 mei 2018 op vrijwillige basis, daarna wordt het keurmerk verplicht om lid te kunnen blijven.

Bij de brancheorganisatie leveren circa dertig leden diensten op het gebied van ‘uitdeuken zonder spuiten’. Net zoals bij het traject van de Focwa Standaard (categorie 1 & 2) is voorzien in een inlooptijd, om kennis te maken met de eisen. Via een online vragenlijst – ‘self assessment tool’ – komen kandidaten te weten welke punten nog aanpassing behoeven voor een succesvolle audit. Die externe kwaliteitscheck wordt uitgevoerd door een onafhankelijke certificerende instantie (KIWA, Dekra of SGS).

Toets

Daarnaast moeten uzs-bedrijven een toets afleggen. Vanaf oktober zal deze via het VOC ter beschikking worden gesteld. Opdrachten die tijdens de toets aan bod komen zijn onder meer het uitvoeren van een intake, herstel van diverse soorten deukjes met gereedschap in zowel stalen als aluminium delen, alsmede deukherstel met lijmtechniek. Deelnemers aan de praktijktoets moeten hun eigen gereedschappen meenemen. Naast de Focwa Standaard voor ‘uitdeuken zonder spuiten’ brengt de organisatie de komende periode nog twee keurmerken voor specialisaties op de markt: spotrepair en autoruitherstel.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties